Seminar
wo 31 oktober | 14:00 - 14:45
Theater 16 Powered by Computable

Supercomputing voor iedereen!

Binnen de wetenschap worden simulaties steeds belangrijker. Onderzoekers komen sneller tot conclusies door high performance rekenkracht in te zetten. Daarbij wordt rekenkracht ook steeds vaker als dienst afgenomen. Maar, de opkomst van supercomputing is ook relevant voor andere partijen die met grote datasets aan de slag gaan. Waar liggen de kansen binnen uw organisatie of branche? Prof.dr. Anwar Osseyran, algemeen directeur SURFsara stelt dat supercomputing voor iedereen beschikbaar is. Hij gaat in op voorbeelden van toepassingen binnen de medische wereld en energiebeheer en toont praktische toepassingen van supercomputing die breed inzetbaar zijn.
Cloud Computing
Datacenter & Infrastructure Optimisation
Data Science & -Management
Spreker
Prof.dr. Anwar Osseyran, Algemeen Directeur, SURFsara
In zijn huidige functie (sinds 2015) als algemeen directeur van SURF is Osseyran verantwoordelijk voor de data-, compute- en internationale portfolio's van die coöperatie. SURF (omzet ruim 90 miljoen euro en meer dan 100 leden) biedt onderzoekers, wetenschappers, docenten en studenten in Nederland toegang tot de best mogelijke ict-faciliteiten.

Als ceo van SURFsara, het nationale supercomputingcentrum en een van de drie SURF-dochterondernemingen, wist Osseyran tussen 2008 en 2012 dubbelcijferige groei in omzet en winst te realiseren voor zijn spin-off Vancis BV (Vancis.nl).

Osseyran werd in september 2014 benoemd als deeltijdprofessor Business Analytics en Computer Science aan de Faculteit Economie van de Universiteit van Amsterdam waar zijn onderzoek voornamelijk gericht is op slimme energiesystemen die gebruik maken van high performance computing (hpc).
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners