Seminar
do 9 april | 11:00 - 11:30
Zaal 111

Security Awareness, compliant of echt veilig?

Veel organisaties benaderen het onderwerp Awareness vanuit compliancy oogpunt omdat regelgeving zegt dat je 'iets' moet doen aan het verhogen van bewustwording. We zien te vaak dat het onderwerp zelf zwaar onderbelicht blijft. Puur het streven naar het vinkje 'compliant' levert schijnveiligheid, maar niet de veiligheid die je als organisatie nodig hebt voor bescherming tegen de hedendaagse dreigingen. Tijdens deze interactieve presentatie geven we handvatten hoe Security Awareness benaderd kan worden vanuit het oogpunt van veiligheid en privacy. Als dit structureel in orde is ben je namelijk ook compliant. Niet alleen vandaag, maar ook op de lange termijn.
Spreker
Dennie Spreeuwenberg
Isatis
Dennie Spreeuwenberg is security awareness specialist en een enthousiaste no-nonsense spreker op het gebied van de menselijke factor in informatiebeveiliging. Het is zijn missie om vanuit zijn passie voor informatiebeveiliging het onderwerp voor iedereen en op een aantrekkelijke manier begrijpelijk te maken.
Vanuit 10 jaar ervaring in de informatiebeveiliging heeft Dennie ervaren dat de menselijke factor vaak ondergeschikt is aan de technische maatregelen die organisaties treffen. Het creëren van security awareness is hierop zijn antwoord.
Dennie benadert informatiebeveiliging vanuit verschillende invalshoeken. Goede informatiebeveiliging is mogelijk wanneer het beleid en techniek op orde zijn en de mens op een juiste manier handelt.
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners