Nieuws
09 april 2021

Equinix breidt datacenter in Amsterdam verder uit

Equinix heeft de derde fase van de uitbreiding van de AM7 International Business Exchange in Amsterdam afgerond. Met de capaciteitsvergroting is een bedrag van 63 miljoen dollar gemoeid. Tot nu toe heeft de Amerikaanse datacentergigant meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in zijn datacenters in de hoofdstad.

De voltooiing van fase drie voegt ruim vierduizend vierkante meter en veertienhonderd cabinets toe aan de bestaande locatie. De totale capaciteit komt daarmee neer op 11.600 vierkante meter.

De expansie was nodig om te voldoen aan toenemende vraag naar interconnectie. Volgens algemeen directeur Michiel Eielts van Equinix Benelux is Amsterdam een van de meest cloud-dichte steden van Europa. De hoofdstad kent een hoge connectiviteit, die verbindingen met lage latency (lijnvertraging) biedt naar de rest van de wereld.

AM7 behoort volgens Equinix tot de meest energie-efficiënte datacenters ter wereld. Het bedrijf treft voorbereidingen om restwarmte aan te sluiten op een netwerk voor verwarming van woningen en bedrijven in Amsterdam Zuidoost. Wereldwijd bezit Equinix 210 datacenters in 25 landen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners