Nieuws
02 april 2021

VW ontwikkelt autonoom rijden vanuit Azure

Net als veel andere autofabrikanten is Volkswagen in de weer met de ontwikkeling van autonome voertuigbesturing. Kortgeleden sloot het bedrijf een deal met Microsoft, die zijn Azure cloud openstelt voor het zogeheten Automated Driving Platform (ADP) van VW.

Volkswagen en Microsoft werken al langer samen. Sinds 2018 noemen ze elkaar strategisch partner bij de ontwikkeling van de Volkswagen Automotive Cloud, de cloudomgeving van toekomstige digitale en mobiele diensten voor alle merken van de Volkswagen Group, zoals VW, Audi, Seat, Škoda en Porsche.

Nu is ook formeel vastgelegd dat de softwaredivisie van de autofabrikant de cloudomgeving van Azure gaat gebruiken voor de ontwikkeling van zelfrijfunctionaliteit in auto’s. De divisie, genaamd Car.Software.Organisation, krijgt daarmee toegang tot de rekenkracht en datavoorzieningen van het cloudplatform. Bovendien worden in de toekomst alle VW-auto's verbonden met deze cloudomgeving. Dit proces zou in 2022 van start gaan, vertelt Zoran Lazovski aan de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Hij geeft leiding aan de VW Automotive Cloud.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners