Nieuws
12 januari 2021

Kubernetes is beloftevol maar geen eenvoudige kost

Het gebruik van cloud native tools en de technologie erachter ontwikkelt zich in een hoog tempo. Kubernetes is daarbij in rap tempo het dominante container-orkestratieplatform voor het uitrollen van moderne applicaties in de cloud geworden. In amper vijf jaar is een heel nieuw ecosysteem ontstaan dat optimaal gebruik maakt van de cloud. Maar het daadwerkelijk toepassen is geen eenvoudige kost.

Deze cloudarchitectuur die het mogelijk maakt enorm op te schalen, is snel omarmd door jonge techbedrijven. Hun ontwikkelaars kunnen meerdere keren per dag nieuwe versies van applicaties uitrollen. Zonder deze moderne opensourcetechnologie hadden ‘unicorns’ als ByteDance, Spotify en Uber nooit zo snel kunnen groeien. 

Zulke disruptieve techgebruikers hebben natuurlijk het voordeel dat ze geen legacy hoeven mee te torsen. In hun bedrijfscultuur maken ontwikkelaars de dienst uit. En die kiezen massaal voor een infrastructuur die bij uitstek geschikt is voor containers. Hun favoriet is Kubernetes vanwege de uitbreidbaarheid, schaal en ruime keuze aan omgevingen waar applicaties zijn uit te rollen.

De populariteit van dit platform laat zich afmeten aan het bezoek aan Kubecon/CloudNativeCon. De virtuele versie van dit evenement trok onlangs bijna vijfentwintigduizend bezoekers. Ook het aantal bedrijven dat deze opensourcegemeenschap ondersteunt, groeit snel. Achter de Cloud Native Computing Foundation (CNCF), onderdeel van de Linux Foundation, hebben zich bijna zeshonderd  bedrijven geschaard. IBM's Red Hat, VMware, Google, Microsoft, Amazon en SUSE behoren tot de belangrijkste 'supporters’. Ook honderden starters hebben hun kaarten op Kubernetes gezet.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners