Nieuws
18 november 2020

Eurofiber focust op Frankrijk met aankoop Lumos

Eurofiber neemt het Franse glasvezelnetwerkbedrijf Lumos over. Met de aankoop versnelt de infrastructuurleverancier zijn Franse groeistrategie. De ambitie is om in 2025 in minimaal 25 Franse steden een netwerk aan te bieden.

Eurofiber beschikt over 37.200 kilometer aan glasvezelnetwerk in Nederland, België en Frankrijk, met een vertakking naar Duitsland. De organisatie is sinds eind vorig jaar actief in Frankrijk (Lille) via de overname van Eurafibre, ATE en Eura DC.

Met Lumos breidt Eurofiber uit naar een nieuwe regio. Het Franse glasvezelnetwerkbedrijf beschikt over zo’n zeventig kilometer glasvezelnetwerk in het gebied van Nantes. Ook beschikt het over points of presence (pop’s) in Nantes en Parijs. Naast een netwerkuitbreiding vestigt Eurofiber zijn aandacht ook op het FTTx-segment.

De overname moet goedgekeurd worden door het ministerie van Economische Zaken en Financiën. Dit gebeurt naar verwachting begin 2021.

Onlangs nam het Nederlandse pensioenfonds PGGM een minderheidsbelang in Eurofiber. Het Franse Antin Infrastructure Partners blijft meerderheidsaandeelhouder. Sindsdien zijn cloudspecialist MatrixMind en de glasvezelactiviteiten van Levelfour Networks overgenomen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners