Nieuws
15 oktober 2020

OpenStack biedt betere integratie met Kubernetes

OpenStack, de populaire opensource-software voor de inrichting van cloud-infrastructuren, is sterk verbeterd. De 22ste release, Victoria genaamd, is beter te integreren met Kubernetes, het orkestratiesysteem dat de basis vormt voor de moderne cloud-native-infrastructuur. Lang bestonden er twijfels of dit wel zou lukken.

Dit maakte Jonathan Bryce, executive director van de OpenStack Foundation (OSF), bekend tijdens de lancering van Victoria. Die release biedt ook nieuwe oplossingen voor complexe netwerkproblemen. Verder is voor diverse architecturen en standaarden de ondersteuning uitgebreid.

De OpenStack-software biedt toegang tot technologieën waarmee open infrastructuren zijn in te richten. Bedrijven kunnen op die manier onbeperkt innoveren zonder een andere partij om toestemming te vragen. OpenStack optimaliseert de prestaties van virtuele machines en ‘bare metal’-software die direct op servers wordt geplaatst. Met de Victoria-release verloopt dit beter, stelt de manager. Ook de integratie met andere opensourceprojecten is verbeterd. 

Inmiddels is OpenStack, na de Linux-kernel en het browser-project Chromium, nummer drie op de ranglijst van opensource-projecten. Voor de Victoria-release werden ruim twintigduizend codewijzigingen ontvangen. Deze kwamen van 790 developers van 160 organisaties. 

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners