Nieuws
07 september 2020

Prysmian maakt kabelaanleg groener

Kabelaanbieder Prysmian vergroent het glasvezelnetwerk door de ontwikkeling van zowel nieuwe glasvezelkabels (Sirocco HD) als buizen (Easenet) met een kleinere diameter dan conventionele bekabeling. Hiermee reduceert Prysmian het totale volume aan gebruikte plastics. Met dit nieuwe concept gaat het bedrijf de boer op binnen de telecomwereld. Bij KPN loopt een proef met 11.000 aansluitingen.

KPN is het eerste telecombedrijf in Europa dat het nieuwe Prysmian kabelconcept voor het aansluiten van klanten toepast. De test wordt uitgevoerd in twee bestaande woonwijken. Dit zijn de Friese wijk Buitenpost in Achtkarspelen en Nijmegen-Dukenburg met respectievelijk twee- en negenduizend aansluitingen. Daarbij worden 4,5-mm glasvezelkabels en 10-mm buizen toegepast in tegenstelling tot de conventionele bekabeling van respectievelijk 6 mm en 14 mm.

Erik van den Oever, commercieel directeur voor Prysmian binnen de Benelux, geeft aan dat met de nieuwe kabels en buizen telecombedrijven en datacenters hun infrastructurele netwerken duurzamer kunnen maken. Omdat Prysmian als system integrator complete netwerken levert, ontwikkelde zij naast de nieuwe Sirocco HD-glasvezelkabels ook, samen met toeleveranciers, dunnere buizen. Beide soorten producten worden in Europa geproduceerd en zijn standaard leverbaar.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners