Nieuws
24 juni 2020

Siemens neemt Britse Ultrasoc over

De Duitse industriereus Siemens heeft het Britse Ultrasoc overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in ‘embedded monitoring’, monitoring en analyses op chipniveau. Het bedient onder meer de auto-industrie en de chipfabrikanten op het gebied van beveiliging en datacenteroptimalisatie.

Ultrasoc levert oplossingen waarmee chipfabrikanten hardwarebugs en productiefouten kunnen voorkomen en de functionele veiligheid van hun producten kunnen opkrikken. De overname gebeurt door Siemens Digital Industries Software dat zijn hoofdkwartier heeft in Texas, zo weet het Britse Business Weekly. Een overnamesom is niet bekendgemaakt. Ultrasoc werd opgericht in 2006 aan de universiteiten van Essex en Kent. Twee jaar later ging het verder als spinoff. Het bedrijf wist in totaal 21 miljoen dollar kapitaal op te halen bij diverse investeringsfondsen, waaronder Oxford Capital.

‘De overname versnelt Ultrasoc’s visie op een veel grotere schaal, met een ongelooflijk team aan mensen, assets, kennis en de voetafdruk van Siemens’, zegt directeur Rupert Baines. ‘Als deel van een van de grootste techbedrijven ter wereld kunnen we onze klanten nog beter bedienen door onze R&D te versnellen, een snellere go-to-market en een gigantische wereldwijde infrastructuur.’

Siemens zal Ultrasoc integreren in zijn Xcelerator-portfolio als deel van zijn Mentor Tessent-software-producten. Het bedrijf behoudt zijn hoofdkwartier in Cambridge.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners