Nieuws
31 maart 2020

Minder budget voor ‘keeping the lights on’

Gewoonlijk gaat men ervan uit dat van de it-budgetten 80 procent gaat naar het draaiende houden van de bestaande infrastructuur en applicaties (‘keeping the lights on’). Recent onderzoek onder 825 enterprise architecten in Europa en de Verenigde Arabische Emiraten laat zien dat het gemiddeld slechts gaat om 35 procent van het budget. In Nederland ligt het op 34 procent. De rest wordt hier verdeeld over it-modernisering (36 procent) en innovatie (30 procent).

De studie is uitgevoerd door onderzoeksbureau Coleman Parks in opdracht van Boomi, een dochterbedrijf van Dell Technologies. Het onderzoek was ingegeven door na te gaan hoe het zit met het 'Erp Innovator’s Dilemma': fors investeren in het langdurige en complexe proces om de enterprise resource planning (erp) te moderniseren, of achterop raken bij concurrenten die dat risico wel durven te nemen.

De antwoorden leveren verrassende inzichten. Zo blijkt 68 procent van de it-afdelingen bij Europese organisaties al druk bezig te zijn om zakelijke applicaties naar de cloud te brengen, terwijl 53 procent zich concentreert op het moderniseren van legacy erp-toepassingen om strategische groei mogelijk te maken.

Verder heeft 36 procent aan zijn erp-toepassingen nu nog hoofdzakelijk on-premise te hebben draaien, met hier en daar wat cloud – maar over twaalf maanden verwacht maar liefst 80 procent van de Nederlandse respondenten hun erp-applicaties hoofdzakelijk of zelfs volledig (46 procent) in de cloud te hebben draaien.

In de rest van Europa gaat de overstap zelfs nog iets harder: gemiddeld 56 procent verwacht over een jaar erp volledig in de cloud te draaien. In heel Europa is niet één respondent meer te vinden die over twaalf maanden verwacht alleen nog on-premise erp-oplossingen te hebben draaien (nu nog gemiddeld 23 procent in Europa; 30 procent in Nederland).

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners