Nieuws
02 april 2020

Uitgekiende software

De ontwikkeling van cloud native apps - software die de voordelen van de cloud optimaal benut - is sterk in opkomst. Uitgekiende, snel gebouwde en direct aanpasbare software is tegenwoordig voor een bedrijf een onderscheidende factor. Maar staar je niet blind op technologie als magische oplossing. Verandering van gedrag binnen organisaties is nog belangrijker. Dat stelt softwarebedrijf Red Hat.

Om overeind te blijven in de felle concurrentieslag waarin bedrijven verwikkeld zijn, moet je onkopieerbare voordelen kunnen bieden. Alles komt aan op onderscheidend vermogen. Hoe dichter bij de klant des te beter. Producten of diensten moeten perfect werken. De klantervaring dient maximaal te zijn. Daarvoor is nodig dat je de klant heel goed begrijpt. Aangezien elk bedrijf (ook) een softwarebedrijf is, zit het onderscheidend functioneren doorgaans in de software.

Dit stelt Stefan van Oirschot, solution specialist bij Red Hat, leverancier van enterprise open source software. Voorbeelden zijn de auto-industrie, energiesector, detailhandel en financiële instellingen. Ontwikkelaars moeten tegenwoordig heel dicht op de bal spelen en continu nieuwe functies aan hun software toevoegen. Dat gaat het beste met cloud native apps, software die de voordelen van de cloud optimaal benut. Niet alleen de bijna onbeperkte rekenkracht en de enorme hoeveelheid data maar ook de applicatiediensten die als goedkope bouwstenen beschikbaar zijn, geven de ontwikkelaars vleugels.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners