Nieuws
19 maart 2020

Infinera pompt 800 Gbps 950 kilometer ver

De Amerikaanse netwerk- en glasvezelspecialist Infinera claimt een datalink te hebben opgezet van 950 kilometer die gegevens doorstuurt aan 800 gigabits per seconde. Het bedrijf gebruikt daarvoor het netwerk van een niet nader genoemde Amerikaanse netwerkoperator.

De test werd uitgevoerd met Infinera's zesde generatie dual-800G Infinite Capacity Engine (ICE6)-technologie. Volgens het bedrijf is hiermee de kostenefficiëntie voor netwerkoperatoren sterk te verhogen en biedt de technologie een antwoord op de steeds toenemende capaciteitseisen van nieuwe diensten zoals 5G, snellere breedband en cloud-gebaseerde zakelijke diensten.

De proef werd uitgevoerd op het netwerk van een operator die het verkeer van verschillende vendors verzorgt. Over wie het precies gaat, wil het bedrijf niet kwijt. Er werd gebruikgemaakt van Infinera's Groove (GX)-serie, uitgerust met een ICE6-gebaseerde slede over ITU-T G.652-glasvezel. Verder aanwezig technologieën als 64 QAM-modulatie, per-subcarrier dynamische bandbreedte-toewijzing en tweede generatie Nyquist subcarriers.

Vorige week had Infinera al een snelheid van 800 gigabits per seconde aangekondigd op een afstand van achthonderd kilometer. Nu doet het bedrijf er dus nog een schepje bovenop. Eerder lieten ook Ciena en Juniper al weten dat ze de grens van 800 Gbps hadden doorbroken, echter zonder een specifieke afstand te vermelden.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners