Nieuws
20 maart 2020

Datacenters willen uitzonderingspositie in crisis

Nu vrijwel heel Nederland thuiswerkt, moeten de mensen die de digitale infrastructuur draaiend houden wel hun werk kunnen doen. Belangenvereniging Dutch Data Center Association (DDA) vindt dat de sector moet worden opgenomen in de lijst van vitale sectoren en daarmee een uitzonderingspositie krijgt in deze crisistijd.

De branchevereniging houdt zijn hart vast voor een scenario waarbij de autoriteiten besluiten tot strengere maatregelen, zoals een lockdown. ‘Mochten de omstandigheden in Nederland veranderen richting strengere maatregelen, dan hebben we alle datacenters nodig om bedrijven te helpen overleven en de samenleving digitaal te laten doordraaien’, meldt DDA-directeur Stijn Grove.

Datacenters, netwerkbedrijven en cloudproviders behoren momenteel niet tot de bedrijven die van de rijksoverheid een landelijke uitzonderingspositie hebben gekregen. Zolang dit niet het geval is, zullen medewerkers van dergelijke bedrijven hun werk niet kunnen voortzetten en loopt de digitale infrastructuur gevaar, is het idee van DDA. ‘Juist in zo’n situatie hebben systemen onderhoud en upgrades nodig, om toegang tot de datacenters te kunnen garanderen’, aldus Grove.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners