Nieuws
12 februari 2020

Onderdelen failliet ICTroom naar Lasent en DC Connect

De curator heeft twee onderdelen van het in november bankroet gegane ICTroom weten te verkopen. Van een doorstart is echter geen sprake. Zo'n vijftig onderhoudscontracten van de datacenterbouwer uit Amsterdam zijn door Lasent overgenomen en het speciaal daarvoor opgerichte DC Connect uit Hillegom gaat verder met de datacenter white space-activiteiten.

ICTroom uit Amsterdam ging vorig najaar kopje onder door grote problemen in Duitsland. Het bedrijf, dat vlak daarvoor zijn handelsnaam veranderde in NL Onsite, had vestigingen in Duitsland, België en Frankrijk. Tot een doorstart van het bedrijf is het echter niet gekomen. Volgens curator Erik Schuurs van advocatenbureau Jones Day bestond er wel genoeg interesse in onderdelen van de onderneming. 'Na een verkoopprocedure zijn twee onderdelen van de onderneming 'going concern' ondergebracht bij twee verschillende kopers', zegt hij in een reactie.

Dat blijken Lasent en DC Connect te zijn. Het eerste bedrijf uit Purmerend levert advies-, ontwerp-, bouw- en beheerdiensten voor datacenters. Lasent blijkt zo'n vijftig onderhoudscontracten in Nederland en België te hebben overgenomen.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners