Nieuws
10 januari 2020

'CES is één grote autoshow'

Wat nou consumentenelektronica? Het zijn slimme auto’s die de klok slaan op de CES in Las Vegas. ‘De CES is één grote autoshow’, grapt ceo John Chen van Blackberry tijdens een ontbijt met onder meer Computable. Ongelijk heeft hij niet: zelfs elektronicafabrikant Sony presenteert zijn eigen slimme bolide. Dit en meer viel op tijdens de CES.
De Blackberry-topman zei wat velen opviel: op de techbeurs struikel je over concept cars en andere slimme vervoermiddelen zoals personendrones, autonoom rijdende busjes en intelligente steps. Een constatering die past in het straatje van Chen, maar daardoor niet minder waar is. Blackberry is nu vooral actief met zijn micro-kernel besturingssysteem QNX dat in de meeste moderne auto’s is ingebed.

Chen deed zijn uitspraak tijdens een media-ontbijt en liet zien hoe het bedrijf zich de laatste jaren heeft ontwikkeld van fabrikant van zakelijke smartphones naar leverancier van producten voor beveiliging en beheer van iot-apparaten en voor beveiligde datacommunicatie van embedded systemen, zoals in auto’s. Een dag eerder maakte Chen op de CES bekend samen met Amazon Web Services (AWS) een sterk beveiligd cloudplatform voor connected cars te ontwikkelen. Data van autosensoren kunnen daarmee snel en veilig in de cloud worden vergaard, verwerkt en teruggeleverd aan de slimme toepassingen in de auto.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners