Nieuws
13 augustus 2019

CyrusOne bouwt derde datacenter in Frankfurt

Datacenteraanbieder CyrusOne bouwt een nieuw rekencenter in het Frankfurt. Het is de derde vestiging voor het Amerikaanse bedrijf in de Duitse stad. Frankfurt III moet in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn en is goed voor 11.990 vierkante meter aan oppervlakte.

‘Duitsland is een belangrijke Europese markt voor CyrusOne en Frankfurt is een belangrijke basis’, vertelt Tesh Durvasula, voorzitter Europa bij CyrusOne. ‘De stad is net als Londen, New York en Hongkong, een belangrijke financiële markt voor het bedrijf. De Duitse datacentermarkt is gegroeid en zal naar verwachting verder groeien. Het is momenteel de tweede grootste datacentermarkt in Europa qua capaciteit en jaarlijkse benutting. Gezien deze factoren hebben we besloten een derde datacenter te bouwen om zowel hyperscale-klanten als lokale bedrijven extra capaciteit te bieden.’

Het nieuwe centrum moet in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn. Het bestaat uit twee aangrenzende gebouwen van vier verdiepingen. Dit is goed voor 11.500 vierkante meter aan technische ruimtes. Frankfurt III is op een halve kilometer afstand gevestigd naast de andere centra Frankfurt I en Frankfurt II van respectievelijk 4.962 en 8.395 vierkante meter). De centra staan in de Sossenheim-buurt.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners