Nieuws
10 mei 2019

KPN verhoogt tarieven van Back-up Online fors

Veel zakelijke gebruikers betalen vanaf juni een stuk meer voor Back-up Online, de cloudback-up-dienst van KPN. Het telecombedrijf voert staffels in en stopt met de fair-use policy op onbeperkte opslagcapaciteit. Niet iedereen is blij.

Back-up Online bestaat al sinds 2006. Toen werden er veel minder data opgeslagen dan nu, legt een woordvoerder van KPN uit aan Computable. 'In de huidige tijd is onbeperkte opslagcapaciteit voor zes euro per maand niet houdbaar. Vandaar dat de kosten per 3 juni aanstaande worden ingedeeld in staffels.'

De staffels die KPN invoert, lopen op per 100 GB opslag. Alleen voor de kleinste staffel, die dus recht geeft op een opslagcapaciteit van maximaal 100 GB, blijven gebruikers de oude prijs van 6 euro per maand betalen. Volgens de woordvoerder heeft het grootste deel van de klanten van Back-up Online genoeg aan deze staffel. Heb je meer nodig, dan lopen de kosten echter snel op. Data-opslag van maximaal 200 GB kost 11 euro, wat oploopt naar 44,40 euro voor 1000 GB en maximaal 372 euro voor 10.000 GB, de hoogste staffel.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners