Nieuws
13 mei 2019

Daimler kiest datacenter Maincubes voor autonoom rijden

Autofabrikant Daimler heeft de Europese datacenterdienstverlener Maincubes geselecteerd als nieuwe colocatiepartner. Maincubes heeft datacenters in Frankfurt en Schiphol-Rijk. De Duitse autofabrikant heeft behoefte aan een nieuwe datacenterinfrastructuur met het oog op het autonoom rijden in de nabije toekomst.

De Duitse autofabrikant is van plan om te investeren in netwerken, autonoom rijden, flexibel voertuiggebruik en elektrische aandrijvingen. Tegelijkertijd worden cloudplatformen belangrijker. Daarom heeft Daimler besloten om zijn centrale datacenteromgeving te verplaatsen van Stuttgart naar Frankfurt. Dat is een Europese en wereldwijde internethub én een locatie waar internet en cloud met hoge bandbreedtes en lage latency mogelijk zijn voor Daimler’s verschillende diensten.

Maincubes wordt een van de twee nieuwe colocatiepartners van Daimler. De autofabrikant is van plan om bedrijfskritische gegevens binnen zijn eigen datacenterinfrastructuur te blijven beheren. Voor mobiliteitsdiensten zoals analytische oplossingen wil het bedrijf voortbouwen op de dynamiek en prestaties van de cloud.

Het Duitse datacenterbedrijf opende in augustus vorig jaar zijn eerste officiële 'Amsterdamse' (AMS01) datacenter in Schiphol-Rijk.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners