Nieuws
24 december 2018

Industry 4.0 goed voor 310 miljard dollar in 2023

Over vijf jaar zullen investeringen in IoT-oplossingen en -technologieën voor Industry 4.0 goed zijn voor 310 miljard dollar. Dat berekende het Duitse marktonderzoeksbureau IoT Analytics, zo schrijft IoTjournaal.

Vorig jaar waren investeringen om machines en fabrieken slimmer te maken goed voor ‘maar’ 47 miljard dollar, aldus IoT Analytics bij IoTjournaal. Voor dit jaar zou dat bedrag naar 64 miljard dollar stijgen.

Het rapport maakt een onderscheid tussen zogenoemde ‘bouwstenen’ voor de slimme maakindustrie (IoT-hardware, IoT-connectiviteit, cloud platformen, data analytics, applicaties, cybersecurity en systeemintegratie) en ondersteunende technologieën zoals 3D-printing, zelfrijdende voertuigen, samenwerkende robots en AR en VR. De ondersteunende diensten nemen tegen 2023 een investeringsbedrag van een kleine zestig miljard dollar voor hun rekening, de rest is voor de ‘bouwstenen’.

Voor de snelle opkomst en ondersteuning van IoT ziet het zes grote technologische hefbomen: de opkomst van mobiele apparaten, de dalende kost van hardware als sensoren, de dalende kost van bandbreedte, de dalende kost van dataverwerking, de kleinere afmetingen van hardware en de doorbraak van big data-tools en -infrastructuur.  

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners