Nieuws
02 januari 2019

Prins Constantijn met 50 startups naar CES 2019

Startup-ambassadeur Prins Constantijn van Oranje reist met vijftig Nederlandse startups naar de Consumer Electronics Show (CES) 2019 in Las Vegas. Deze startups zijn tijdens de techbeurs, die van 8 tot 11 januari 2019 plaatsvindt, te vinden in het zogeheten Holland Tech Square. Zij presenteren zich hier onder de noemer ‘Dutch Spirit’ aan internationaal publiek.

De prins meent dat vijftig Nederlandse startups tijdens CES de innovatiekracht van Nederland tonen. ‘Het doel is om hen ervaring te laten opdoen in de Verenigde Staten en contacten te leggen met potentiële investeerders, klanten, partners en distributeurs.’ De startups (zie onderstaand kader) zijn gespecialiseerd in diverse thema’s, waaronder robotica, digitale zorg, internet of things, kunstmatige intelligentie en technologie voor het onderwijs.

Naast Constantijn van Oranje is ook staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer aanwezig op de beurs. ‘Startups zijn bijna altijd op zoek naar kennis, geld en partners om hun onderneming verder te laten groeien. Het succes van vooral onze jonge techbedrijven hangt ook af van hun internationale concurrentiepositie. CES is voor hen het mondiale podium om zichzelf te laten zien en om groeikansen te benutten.’

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners