Nieuws
06 november 2018

CyrusOne legt datacentercampus in Agriport aan

De Amerikaanse datacenterexploitant CyrusOne heeft een contract gesloten met Agriport A7 voor de ontwikkeling van hyperscale datacenters in Middenmeer. Dit moet uitgroeien tot een datacentercampus met een lage latency voor het internetknooppunt AMS-IX, toegang tot een aanzienlijk netwerk van dark fiber en ruim 600 MW voornamelijk groene stroom.

Binnen de overeenkomst heeft CyrusOne, al naar gelang de vraag, de mogelijkheid om tot 33 hectare grond te kopen voor een 270MW datacentercampus. De grond maakt deel uit van Agriport A7, een 1000 hectare grote campus, veertig kilometer ten noorden van Amsterdam. Dit terrein biedt toegang tot de stroomvoorziening die nodig is om de datacenters te realiseren. Agriport A7 heeft nu al twee belangrijke hyperscale projecten: van Microsoft en Google.

Volgens Cyrusone biedt de overeenkomst de mogelijkheid om 'op maat gemaakte ontwikkelingsprojecten te realiseren, op een kostenefficiënte manier'. Topman Gary Wojtaszek wil dit campusmodel ook elders ter wereld uitrollen in samenwerking met partners.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners