Nieuws
09 april 2018

Hoe verdienen aan de multi-cloud gekte

Bedrijven passen hun cloudstrategie voortdurend aan. Steeds meer organisaties realiseren zich dat één cloud niet voldoende is, omdat elke workload specifieke behoeften kent. Bovendien wil geen enkel bedrijf aan een specifieke aanbieder vastgepind zitten, zeker niet als het combineren van cloud providers goedkoper uitpakt.

De hybrid cloud was de eerste stap in deze evolutie. Bedrijven realiseerden zich dat de combinatie van omgevingen op locatie en in de cloud hen meer schaalbaarheid en prestatievermogen bood en hen tegelijkertijd in staat stelde om de mate van beveiliging te behouden. De laatste ontwikkeling op dit gebied is de opkomst van multi-cloudstrategieën. Deze brengen de flexibiliteit naar een nog hoger plan door het beste van verschillende cloud providers te gebruiken in aansluiting op de unieke behoeften van elke applicatie.

Dit biedt cloud service providers (csp’s) unieke kansen om nieuwe omzetstromen aan te boren. Volgens onderzoek door IDC uit 2017 host 40 procent van alle Europese bedrijven al applicaties in meerdere clouds. Maar slechts een handvol pioniers past hun technologie en processen aan om de haalbaarheid van deze aanpak op de lange termijn te waarborgen. Er is nooit een betere tijd geweest om uw waarde te bewijzen als vakkundige partner die klanten de mogelijkheden kan bieden waar zij om vragen.

Goed, maar wat is nu precies ‘multi-cloud’? Hoe helpt dit bedrijven? Welke uitdagingen gaan ermee gepaard? En hoe kunnen het kanaal en hun klanten profiteren van deze nieuwe trend?

De term ‘multi-cloud’ heeft betrekking op een it-omgeving die gebruikmaakt van verschillende clouds. Hoewel het om het even is om welke combinatie van cloud-omgevingen het gaat, wordt de term meestal gebruikt om te verwijzen naar een combinatie van public clouds, zoals Azure, IBM Cloud en AWS. Volgens een ander onderzoek door IDC zal ruim 85 procent van alle bedrijven in 2020 overstappen op een multi-cloudarchitectuur. De kans is dus groot dat de markt voor multi-cloudbeheer verder groeit.

Lees verder >>

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners