Nieuws
07 maart 2018

Voor Metaalketen draait de ESEF om ontmoeting!

Deze bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Bij Metaalketen wordt reikhalzend uitgekeken naar de deelname aan de ESEF 2018. De Hengelose metaalgroothandel met klanten in de hele Benelux heeft sinds de laatste beursdeel- name in 2016 veel nieuws om te delen. Daarnaast staat de ESEF voor Metaalketen in het teken van ontmoeting. Verkoopleider Brigitte Kuipers: “Met klanten één op één in gesprek zijn kan beide gesprekspartners een hoop opleveren.”
Voor Metaalketen draait de ESEF om ontmoeting.

HENGELO – Bij Metaalketen wordt reikhalzend uitgekeken naar de deelname aan de ESEF 2018. De Hengelose metaalgroothandel met klanten in de hele Benelux heeft sinds de laatste beursdeel- name in 2016 veel nieuws om te delen. Daarnaast staat de ESEF voor Metaalketen in het teken van ontmoeting. Verkoopleider Brigitte Kuipers: “Met klanten één op één in gesprek zijn kan beide gesprekspartners een hoop opleveren.”

Net als twee jaar geleden heeft Metaalketen een mooie plek bemachtigd op de ESEF. Voor het Hengelose bedrijf zijn beursdeelnames als deze van onschatbare waarde. Brigitte Kuipers vertelt hoe belangrijk het persoonlijk contact met klanten en marktpartijen voor Metaalketen precies is. “Wij willen meer zijn dan alleen maar een leverancier van metaal. Metaalketen is ook een kennispartner. Dat betekent dat we altijd op hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen in een toch wel dynamische markt. De ESEF dient wat dat betreft twee doelen. Het gaat om kennis delen met de markt enerzijds. Maar tijdens alle ontmoetingen steek je ook je voelsprieten uit en leer je weer meer over wat klanten en potentials bezighoudt. Dus we nodigen bij deze iedereen uit op onze stand.” Lachend: “Al was het alleen omdat we net als in 2016 een barista hebben, die de beste koffie van de ESEF serveert.”

Nieuwe ontwikkelingen
Een van de gespreksonderwerpen zal de bedrijfsuitbreiding zijn. Eind 2016 voegde Metaalketen een hal van 1800 vierkante meter aan het bedrijf toe. Sindsdien is het assortiment nog breder en dieper, met nieuwe innovatieve legeringen die altijd op voorraad zijn. Daarnaast wil Metaalketen graag vertellen over zijn nieuwe platenzaag. In de loop van dit jaar wordt in Hengelo een nieuwe Gabbiani G2 opdeelzaag in gebruik genomen. Deze CNC-gestuurde zaagbank kan aluminium platen tot een dikte van 110 mm verwerken. De machine combineert snelheid en productiviteit met hoge precisie en flexibiliteit. De aanschaf heeft alles te maken met de sterk gestegen vraag vanuit de markt. Daarnaast kan Metaalketen grotere opdrachten met seriewerk efficiënter en flexibeler zagen. De machine wordt op dit moment volgens Metaalketen-specificaties gebouwd en zal in mei worden opgeleverd.

De Analyzer
Een onderwerp waar altijd met veel belangstelling door bezoekers naar wordt gevraagd is Metaalketens Analyzer. De Analyzer is een innovatieve scanner die met Laser Induced Breakdown Spectroscopy (LIBS) technologie de chemische samenstelling van een metaallegering kan meten. Brigitte Kuipers licht toe: “Een van de belangrijkste processtappen in de metaalgroothandel is materiaalcontrole. Wat is de kwaliteit van een product? Is een legering samengesteld volgens de verhouding zoals die wordt gevraagd? Kloppen de begeleidende technische infobladen? Om op deze vragen een antwoord te krijgen zet Metaalketen de Analyzer in. We gebruiken hem in ons interne proces, door steekproefsgewijs producten bij binnenkomst en verkoop te analyseren. Maar ook bij klanten die zelf een voorraad hebben liggen waarvan de samenstelling niet helemaal bekend is wordt onze Analyzer met regelmaat ingezet. Zo kunnen voor hem aantonen welke legering RVS of aluminium heeft. Dat vind ik nou een mooi voorbeeld van hoe wij met onze expertise van meerwaarde voor een klant kunnen zijn.” Standnummer 01.A134
FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

ICT vacatures
Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners