Thema 2019: Artificial Future

Artificial Future

Kunstmatige intelligentie en machine learning gaan onze business veranderen en heeft veel potentie in diverse sectoren. Met name op het gebied van klantenservice kan artificial intelligence veel betekenen. Denk aan zelflerende chatbots of klantenservice apps. In de zorg kan AI sneller en correcter diagnoses stellen en in de financiële wereld worden boekhouding en routinetaken geautomatiseerd. Kortom het lijkt een nieuwe heilige graal in de ICT-markt. Waarbij massa’s data kunnen worden omgezet tot duidelijke patronen.

Eigenlijk is AI of KI niet zo nieuw en wordt het al jaren veel vaker ingezet dan we ons realiseren. Ondanks dat het per bedrijfstak verschilt hoe volwassen AI wordt ingezet, zijn steeds meer bedrijven bezig met hun eerste of vervolgstappen in deze technologie. Omdat KI het mogelijk maakt bedrijfsprocessen en diensten te optimaliseren, verslimmen en versnellen is het breed toepasbaar. De toepassing van AI leidt er bijvoorbeeld toe dat we het proces van het nemen van beslissingen kunnen automatiseren. Daardoor kunnen we sneller inspelen op bepaalde ontwikkelingen. Denk aan trends in de economie of de ontwikkeling en bestrijding van een bepaald risico. De grote valkuil in AI is dat we het zien als een black box waar beslissingen uit voortkomen die medewerkers niet kunnen verklaren. Omdat AI werkt op basis van vooraf ingestelde algoritmes en daarna zelflerend te werk gaat, kunnen er ook fouten insluipen in de programmering. Daardoor is niet altijd inzichtelijk hoe er bijvoorbeeld geverifieerd wordt of hoe bepaalde beslissingen tot stand komen. De menselijke rol in AI blijft dus belangrijk bij de input en output. Wat wel zeker is, is dat deze technologie veel data, flexibelere cloud en nog strengere securityeisen bevat. Wat betekent dat voor de organisatie. Nu in en in de toekomst. Voldoen de huidige oplossingen nog? Moet je upgraden, uitbreiden of is er misschien wel iets totaal anders nodig?

Komende editie van Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo gaan verschillende experts hun visie geven op de toekomst van artificial intelligence. Wil je meer weten over de laatste toepassingen, oplossingen, praktijkervaringen en tricks voor de toekomst? Kom op 30 en 31 oktober 2019 naar Jaarbeurs in Utrecht. Registreren voor gratis toegang tot Infosecurity.nl, Data & Cloud Expo kan vanaf 3 september 2019.

Subthema’s

Naast een overkoepelend thema zijn er ook zes verschillende subthema’s. Deze thema’s geven aan welke onderwerpen passen bij onze exposanten en aan bod komen in het inhoudelijke programma.

Cloud Computing
De cloud is voor iedereen. Van consument tot MKB tot Enterprise. Mobiliteit, flexibiliteit en beveiliging zijn belangrijke kenmerken van cloudoplossingen die organisaties nodig hebben om te bestaan.

Cyber Security
Security is voor veel bedrijven kopzorg nummer één, want bedrijfsdata is vandaag de dag nog steeds onvoldoende beveiligd. Databeveiliging is daarbij niet meer genoeg.


Datacenter & Infrastructure Optimisation
Een gedegen infrastructuur vormt een belangrijke basis. De infrastructuur moet de communicatie tussen alle componenten en technologieën kunnen dragen.


Artificial & Data Intelligence
Slimmer is het nieuwe sneller. Met kunstmatige intelligentie ofwel artificial intelligence leren machines acties en beslissingen van mensen te kopiëren. Ookwel machine learning genoemd. Logisch redeneren, taal begrijpen en leren van fouten doen machines zelf op basis van talloze data. Data is in de loop der jaren steeds meer een leidraad geworden dan enkel informatie. Het is de olie van een succesvolle organisatie. Wie wilt overleven of nog belangrijker voorop wilt lopen in de digitale economie moet data slim kunnen inzetten.

Digital Transformation & Control
De organisatie die ICT alleen gebruikt om zijn systemen in de lucht te houden, heeft anno 2030 weinig bestaansrecht. Waar automatisering vooral ondersteunend is, wordt de digitale strategie leidend. Steeds meer bedrijven kiezen een digital-first-strategie. Hoe kan uw organisatie digitaal transformeren? Welke digitale diensten helpen uw organisatie verder? En niet onbelangrijk hoe kunt u digitaliseren zonder wirwar aan tools en systemen? Met control kijken we ook naar het vereenvoudigen van IT-beheer voor systeembeheerders en de IT-afdeling.

Privacy, Governance & Risk Management
Data heeft altijd een eigenaar, en is dus onlosmakelijk verbonden met privacyvraagstukken.


Gratis toegang tot Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo 2019

Een bezoek aan Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo biedt u de mogelijkheid om in één keer op de hoogte te raken van alle ontwikkelingen in het IT-landschap. Gratis registreren voor toegang tot Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo kan vanaf begin september. Houd de website in de gaten om op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuws.

Hoofdmediapartner

Computable

Mediapartners